Over ons

MNT-NR International ® is verantwoordelijk voor:

  • voorlichting en verspreiding van MNT en NR,
  • opleiding van MNT en NR-therapeuten,
  • assistentie van Manuele Neurotherapeuten en Zenuwreflexologen,
  • opleiding van gekwalificeerde docenten.

De drie oprichters zijn:

Nico Pauly (B): Fysiotherapie, manuele neurotherapie, manuele therapie, neurodynamics, cranio-sacraal therapie, lid van IASP (International Association for the Study of Pain).
Nico ontwikkelde het concept van de wetenschappelijk gebaseerde MNT en NR. Hij zette de huidige kennis van pijn om in een praktische klinisch redenerings- en behandelingsinstrument.

Griet Rondel (B): fysiotherapie, manuele neurotherapie, neurodynamics, ademhaling, Oosterse meridiaan diagnostiek en kennis.
De relaties tussen organen, emoties en hersenen centra: dit zijn de onderwerpen van Griet. Ze ontwikkelde de viscerale mobilisatietechnieken en combineerde ze met speciale viscerale reflextechnieken.

Norbert Gosch (D): Manuelle Neurotherapie, Osteopath DO.CN®, Mitglied der ACON (Arbeitsgemeinschaft für Chiropraktik/Osteopathie und Neuraltherapie Deutscher Heilpraktiker e. V.), Heilpraktiker , Masseur und medizinischer Bademeister (staatl. geprüfter Gesundheitsfachberuf).

Norbert is de schoonzoon van Walter Froneberg en echtgenoot van Ellen Froneberg, oprichters van MNT en NR. Tijdens zijn vele jaren van intensieve samenwerking met Walter en Ellen Froneberg, was hij verantwoordelijk voor de precieze lokalisatie van de zenuwreflexpunten op experimentele basis. Door zijn kennis van natuurgeneeskunde,  fysiologie en pathofysiologie, ontdekte hij vele relaties tussen de organen en spier-en skeletsysteem.

 

 

Senior Tutors.

Nico Pauly

Zie uitleg hierboven.

Griet Rondel
Zie uitleg hierboven.

Norbert Gosch

Zie uitleg hierboven

 

Tutors - Assistant Tutors

Naast de drie stichters stellen volgende tutors en assistant-tutors hun kennis ten dienste van MNT-NR International.

Peter Lund Frandsen & Dorthe Krogsgaard. Denemarken.  Opleidingen Zenuwreflexologie in de Scandinavische landen via hun organisatie TOUCHPOINT 

 

Miek Bakker. Nederland.  Organisator en Tutor voor de opleidingen Zenuwreflexologie in België en Nederland.

 

Judith Sercu. Tutor Zenuwreflexologie en Manuele neurotherapie Praktijk

 

Carol Samuel. U.K. Organisator en tutor opleidingen in U.K. Organisatie Reflexmaster

Spiros Dimitrakoulas. Griekenland. Tutor upgrade seminars en assistant-tutor opleidingen in Griekenland. Voorzitter RIEN: Reflexologists in Europe Network.